Barclona och den stora nedräkningen

Japp. Jag fick en impuls och bestämde mig för att skaffa mig en egen blogg. Mestadels för min egen skull, jag har aldrig varit den som fört dagbok och med detta så kommer jag kunna följa min resa i efterhand. Men jag gjorde det även för er där hemma som kanske bryr er om hur det går för mig ute i världen.
För er som inte vet vad jag "bloggar" om så är det en lång resa som jag precis ska påbörja. I skrivande stund så är kl  00:13 den 30:e december 2006. Jag har precis kommit hem från att ha träffat grabbarna i Grounded. Vi snackade och hängde lite, åt skysst mat och kollade på klipp från SM och diskuterade. Jag känner mig grymt stolt över min grupp, GROUNDED 4 life. SM-mästarna x 2.
Hursomhelst, tillbaks till varför jag valde att  "blogga". Snart går jag och lägger mig och imorgon följer en hektisk dag. Dels så ska jag äta familjemiddag och träffa gamla polare i sann nyårs-anda. Men jag ska också packa, boka hotell, dubbelkolla packning, växla pengar och ladda upp för att ge mig ut på det största och längsta äventyret jag upplevt hittills i mitt 19-åriga liv. Kl 06:50 på nyårsdagen så sitter jag på ett plan som lyfter från Arlanda och flyger tre timmar (västerut, "fel håll" ) till CDG, Paris. Där blir jag sittandes i fyra timmar för att sedan sätta mig på ett nytt flyg, denna gång i 11 timmar. Men den här gången så flyger jag rakt österut och landar i Seoul, huvudstaden i Sydkorea. Seoul är första stoppet på en jorden-runt resa som jag ska göra under de 5-6 första månaderna av 2007. Jag ska resa runt i asien och se Japan, Thailand och Malaysia. Första dagarna nu så är jag ensam när jag utforskar både Seoul och senare även Tokyo i Japan. Jag kunde inte tillåta mig själv att resa hela vägen till asien utan att ha sett dessa två städer. Tyvärr var jag ensam om att se det på det sättet, men aja, mer äventyr åt mig! Hela Thailand och Malaysia ser jag tillsammans med Robiniii från GDD + Kingen Kimsan, båda från Stockholm. Det här ser jag fram emot något så sjukt. Efter några månader på öar och i storstäder i Malaysia och Thailand drar jag iväg till Australien och med det Sydney. Där träffar jag upp tre nya polare från Uppsala; Fredde, Martin och Chrisse. Vi ska surfa ihop i Sydney, senare ta flyg till Brisbane och checka in vår lägenhet som vi hyrt i Surfers' Paradise. Här ska det surfas ännu mer. Efter det här drar vi på några äventyrsresor som erbjuds i Australien. Mer om detta senare, detta är väldigt fritt än så länge. Efter Australien följer Nya Zealand, Cooköarna ute i söderhavet och sen till sist även California, USA, tidig juni någon gång.
       Jag har ännu inte bokat hotell till Seoul, inte styrt upp något eller bestämt mig för saker att göra. Så kommer det vara under hela min resa. Det jag däremot har gjort är att jag har läst på lite, gjort min hemläxa och tagit reda på lite om vad det finns för alternativ. Men eftersom det här är ett äventyr så vore det inte kul att följa en checklista och bocka av aktiviteter. Jag vill kunna göra det som faller mig in varje dag, stora som små aktiviteter, vad det än är som jag känner för eftersom jag till en början reser ensam. Men jag vet en sak: jag ska hålla mig aktiv. Jag vill ha upplevt mycket när jag är klar med Seoul. Jag tar med min Canon Powershot S3 IS som jag inhandlat för resan. Den gick på 5 000 kr, något som min reskassa ännu inte helt repat sig från, men jag tror nog det kommer vara värt det i slutändan.
      På den här bloggen kommer det iallafall skrivas och laddas upp bilder allteftersom äventyret utvecklas. Som sagt, mest för min skull, men ni som läser får också ta del av det om det är av intresse.
Anledningen till att jag inte hunnit packa och tagit tag i fler saker är att jag kom hem från Barcelona igår. Första gången jag var där och det var sjukt bra. Min flickvän, Mino ( <3 ) bor där sedan några veckor tillbaks och jag var där och firade jul tillsammans med henne.

Barcelona från Parc Guell
Barcelona

Vallcarca
Vallcarca


Barcelona var en sjukt cool stad, framförallt mångsidig. Ena stunden hänger man runt downtown, strax därefter står man på softa playan och kollar på surfare som trotsar "vintern", dvs. 17 grader på juldagen haha.
Playan
Playan

träning i barcelona
Soft träningslokal i Les Cortz, Barcelona. Tack till Feisty, Marco (Lunatics), Junior (Fallen angels) och alla andra softa bboys.
 
Men trist var att jag var tvungen att säga hej då till Mino på flygplatsen. Saknar dig redan nu baby, det kommer bli sex långa månader isär men jag vet att det kommer funka. Älskar dig, det vet du. Tack för allt.

Så, nu är det runt 30 timmar tills mitt flyg lyfter. Jag tror nog jag behöver komma i säng strax så jag vaknar i tid imorgon. Här lägger jag upp några sköna bilder från mina 11 dagar i Barcelona. Vi hörs snart igen, men då sitter borta i Asien.

Peace out. Kommer sakna er alla GDD boys! Viggan, Doggie, Cesar, Johny, Romario, Spinkie. Kötta upp nu, visa varför folk snackar om GROUNDED.
Hade bra brorsan, du har alltid funnits där för mig och  jag skulle inte kunnat ha fått en bättre storebrorsa. Powerkungen i Skandinavien, vad ska man säga.
Robini, vi ses snart i Bangkok ;-). Kommer bli yber.
Mino. Älskar dig baby. Fortsätt vara äventyrsbaby och ge inte upp oavsett vad, du vet vad du går för. Det är därför du är min flickvän.

TJARÅ