Coming back home

Yo yo yo yo.

Här kommer en uppdatering från allra sista veckan av vad som slutligen blev ett 173 dagar lång resa.
Temat för uppdateringen är helt klart : Roadtrippin'

Jag hann med en hel del den allra sista veckan även om man fick prioritera bort en hel del saker jag planerat in att göra (Six Flags, surfa mm.) Ja ja, här kommer bilderna.

crewLA
Bildtext: Spinkie, Paul och Karin, solig Calimorgon.

Med fem dagar kvar till hemresa så blev jag upphämtad av Spin-K och familjen Karlsson för en tre dagars trip norrut längsmed kusten för att se lite av Californien och San Fransisco bl.a. .

Cali
Bildtext: På väg norrut längsmed kusten.

cali2
Bildtext: 'Stilla havet'

cali3
Bildtext: Sunset på G.

cali4
Bildtext: Livsnjutaren Spin (the bottle) K tar såklart vara på tillfället.

cali5
Bildtext: Cali baby.

Det lilla jag hann se av San Fransisco under en halvdag imponerade faktist ganska så mycket. Trevlig stad med mycket personlighet och en bra blandning av det mesta. Jag och Spinkie passade på att sticka ut till Martez strax utanför för att kolla på The All Nation 1on1 California- uttagningen (breaktävling). Svenska tävlingsarrangörer har verkligen en hel del att lära sig av deras amerikanska kollegor!

Tävlingarna ska vara tidigt på dagen (förslagsvis en lördag), hållas korta och koncisa, Dj:n behövde i princip aldrig stänga av musiken för långa tal av hosten eller dylikt.
Battle, battle battle, pause, battle, finaler. Cyphers. Done! No questions asked! Det behövs ändring alltså. Förhoppningsvis kan GDD arrangera en egen tävling i Uppsala inom en snar framtid.
Tyvärr hade jag inte med kameran på tävlingen men här kommer andra bilder från sunny  San Fransisco.

goldengate
Bildtext: Golden Gate Bridge, S.F.

alcatraz
Bildtext: Alcatraz!

SF4
Bildtext: Downtown San Fransisco.

SF6
Bildtext: Spårvagnarna, San Fransisco:s trademark.


SF
Bildtext: San Fransiscos trademark #2 - De branta gatorna.

SF3
Bildtext: Word.

fresno
Bildtext: Bakgård hos bekanta till Karlssons i Fresno. Mycket trevliga.

På vägen tillbaka söderut igen körde vi igenom Sequoia Natinal Park, känt för att vara värd till världens största träd; General Sherman. Hela parken bestod dock av GANSKA over-sized träd. Se bilder!

träd6
Bildtext: Sequoia National Park.

kotte
Bildtext: Kotten vi hittade på parkeringsplatsen antydde att träden var större än i Sverige.

träd2
Bildtext: Lost somewhere.

träd
Bildtext: Träden kanske inte ser så stora ut på bild...

träd4
Bildtext: Men med Spin som referrens.. Så säger det iofs inte så mycket heller..

träd5
Bildtext: SÅ stora var träden.

träd3
Bildtext: Djur & Natur, Cali.

Vi kom hem sent på kvällen och hann inte sova ut särskilt mycket förrän det var dags att gå upp och fixa en ny hyrbil tillsammans med Karin och Paul. Efter lite diskussioner så gick vi på min linje (jo Paul, MIN) och tog bilen som vi alla egentligen ville ha, innerst inne :

LV1
Bildtext: Da Hummer.

Med den skulle vi tre i sällskap av Spin-K från tidigare roadtrip kolla in Las Vegas över en dag. Vi kom iväg kring 12-tiden och var strax ute på de stora flerfiliga freeways som ledde rakt ut mot Nevada öknen. Efter ett par pitstopps vid diverse outlets och mackar längsmed vägen österut så kunde vi konstatera från vägtermometrar att det var uppemot 42 grader Ceslius.. Skönt att vi körde en Hummer och inte en liten Toyota Corolla som det var snack om.

LV3
Bildtext: We rollin'

LV6
Bildtext: Hot!

Las Vegas var något ganska unikt. Som alla säger; man måste besöka det själv för att förstå riktigt, vilket är helt riktigt. Så jag ska inte försöka förklara, kan bara säga att det var riktigt annorlunda, coolt, lite smaklöst, fullständigt sjukt påkostat och väldigt, väldigt amerikanskt. Helt klart värt att se!

Vi hann inte med att se särskilt mycket utöver den mest kända gatan, de största Casinona och en sjukt cool Cirque De Soleil show på Treasure Island.

LV8
Bildtext: Ceaser's Palace

LV7
Bildtext: Eiffeltornet i L.V.

LV4
Bildtext: Las Vegas.

LV5
Bildtext: word..

Vi körde hem från Las Vegas långt inne på småtimmarna och kom tillbaka till Los Angeles lagom till soluppgången.  Med några få timmars sömn i ryggen fixade Spin biljetter till dagens Jay Leno show. Jag passade på att sticka ut på stan och handla det sista som jag ville ha innan hemresan och stack sedan på showen som spelades in för NBC i North Hollywood. Efter en hel del köande kom vi in och dagens gäster var bl a Samuel L Jackson. Minst sagt proffsigt, inte minst av stjärn-hosten Jay Leno själv.

Efter showen var det order-in Thai som gällde hemma medan jag packade ryggsäcken för allra sista gången för den här resan.
4 a.m. följande dag stack vi iväg mot LAX och det blev minst sagt stressigt att försöka hinna med planet, trots att jag kom dit med mycket tid till godo. Los Angeles flygplatsen kräver en hel del effektivisering och utbyggnad med tanke på hur många plan och passagerare som landar och lyfter där varje dag, dygnet runt. 

Fyra timmars flyg till Chicago, fyra timmars väntan, tio timmar till Wien, fyra timmars väntan och ytterligare tre timmars flygresa hem till Sverige innan jag gled in på Arlanda sent på fredagskvällen (på självaste midsommarafton, tydligen, who would've known?).

Helt overkligt att vara hemma.
 
Jag ska lägga upp en kort sista uppdatering med mina favoritbilder från varje land. Som en liten sammanfattning från nio länder och sex månaders resande, lite om allt det jag fått ut av resan. Vilket är en hel del.
 Håll utkik!

LV2
Bildtext: GDD 2007, California baby!


California dreamin'

Hallå hej.. 

[ Det har laddats upp bilder fran Cooköarna för dem av er som vill se hur det ser ut där nere. Bilderna har lagts i slutet av förra inlägget och är uteslutande tagna pa Rarotonga, den största och enda ön som vi besökte i ögruppen..]

Så lyckades man alltså ta sig hela vägen till California, USA; sista stoppet pa resan. Oavsett vad folk har sagt så har det varit det land som jag haft störst förvantningar på och sett fram emot att besöka mest. Kanske inte det mest exotiska och ovanligaste resmålet man kan tänka sig, men det var absolut dags. Dags att slå hål på lite myter, se vad som är sant och skaffa sig en egen bild och erfarenhet, det är egentligen det som ar meningen med min resa.

LAplane
Bildtext: Lilla  staden....

Första sanningen var att det egentligen inte alls var så svårt att komma in i landet som många velat ge sken av. Visst har vissa det svårare än jag pga sin etnicitet men det var himla mycket krångligare att ta sig in i Tokyo än Los Angeles. Efter vi fått våra ryggsäckar tog vi bussen ut till Santa Monica och det i särklass bästa hostelet jag bott på hittills. Bra hostel perfekt beläget mellan Santa Monica beach (Baywatch) och kända 3d Street Promenade. 

Helena hade sin flygbiljett hem samma dag och fick runt 4 h att spendera, Fredrik hade två dagar och Martin ytterligare en dag. 

LAmulldrive
Bildtext: L.A. från Mullholland Dr, Hollywood-skylten strax utanfor bild till v.

santamonicapalm
Bildtext: Santa Monica


benlongboard
Bildtext: Longboardin between Santa Monica and Venice Beach. 

Det jag kommit fram till hittills är (gäller för det jag sett i LA, USA är som bekant rätt stort) :

- Folk är långt ifrån lika feta som jag hade trott, det fanns betydligt större folk i Nya Zeeland.
- McDonalds och annan snabbmat är inte lika billigt som folk påstått.
- Deras storlekar på muggar på snabbmatställen är BETYDLIGT större. Small motsvarar Large hemma i Sverige.
- Bilarna är i regel dubbelt så stora som allt du någonsin sett hemma.
- Folk (bortsett från ALLA busschaufförer) är sjukt trevliga och utåtgående.
- Kläder är skit billigt.
- Kameror är inte.

Efter att ha kollat in Santa Monica, Hollywood, Melrose Ave. / Beverly Hills, Rodeo Drive, shoppat och ätit all snabbmat vi kunde komma över var det dags att skicka hem siste svensk, Martin. Jag hade grymt tur att hamna med ett så bra gäng att resa med, tacksam för allting som jag upplevt med dem.

hollywoodpremier
Bildtext: Stor premiär för Oceans 13 (Brad Pitt, Al Pacino, George Clooney bl.a.) på Hollywood Blvd.

I samma veva som Martin lyfter från LAX så var det dags för ett kärt återseende. Paul Pollen Adam dyker upp med respektive och det var inte igår man såg brorsan inte. Helt underbart, tack mor&far för sponsringen! Tillsammans har vi lite mer än två veckor att upptäcka Los Angeles och några andra städer i California om vi har tur.  Och som om det inte vore nog så dröjer det inte mer än ett par dagar förränn Spinkey själv dyker upp på Hollywood Blvd. Grounded gathering på amerikansk mark dvs. Man har saknat gänget, ska bli kul att träffa resten där hemma.

brosLA
Bildtext: A brothers' reunion

morningLA
Bildtext: Morgon i Los Feliz/ Riverside.

brosLA2
Bildtext: Adams family.

paulkarin2
Bildtext: Paul och Karin i Melrose.

paulkarin3
Bildtext: Passar bra ihop dem där två.

paulkarin
Bildtext: Utanför Millenium i North Hollywood.

karinLA
Bildtext: Karin & Hollywood sign.

missedcrossing
Bildtext: She missed the green light!!!

brosLA3
Bildtext: Me n blekfis. 

Vi  har alla tre tagit in hos två kompisar till systern; Shon och Michel, ett par helskyssta killar som hjälper oss med allt.. som vi behöver hjälp med. Dagarna flyter på medan vi utforskar fler och fler av städerna som utgör Los Angeles. Hittills har vi betat av Universal Studios, shopping, matprovning, BC One (breaktävling), bio och en hel del annat. Kvar återstår Six Flags, tripp till San Fransisco, ytterligare en tripp till Las Vegas / Grand Canyon (om allt vill sig väl), paintball, Jay Leno- inspelning och lite annat som jag hoppas på att hinna med. Bilder därifrån kommer snart. See yall soon!

GDDLA
Bildtext: Together again. GDD 2007 baby. Strax innan BC One USA-tävlingen i Hollywood.