Kuala Lumpur and more

Nytt land, ny uppdatering. 

Numera har vi tillgang till en internetuppkoppling fran det har milleniumet, vilket innebar fler uppladdade bilder.

Fran Koh Samui i Thailand hoppade jag, Kim och Robin pa det lilla proppellerflygplanet med en kapacitet for 48 passagerare. Flygresan var lugn (for de flesta av oss iaf haha) och tva timmar senare hoppar vi av i nasta land, Malaysia!

flyg koh samui
Bildtext: Var flygplan (till Robins stora fasa haha) Han blev lugn snart dock.

Vi anlander till Subang, Kuala Lumpurs gamla flygplats, som numera kan liknas vid en overgiven lagerlokal. Vi klev av planet, promenerade 20 meter till sakerhetskontrollen (man som halvhjartat sneglade pa ens pass i forbifarten), hamtade vara vaskor (som kom efter ungefar tva minuters vantan pa flygplatsens enda rullband) och traffade strax Kims pappa som kommit for att hamta upp oss. Raka vagen till hotellet darifran och det kanns som om vi smygit in i landet bakvagen pa nagot satt, valdigt inofficiellt alltsa.


Var forsta dag i Malaysia och Kim och Robin tar for sig av vad omradet kring hotellet har att erbjuda medan jag sjalv blir ofrivilligt sangliggande pga en svullen fot, fran korallerna i Thailand om ni minns. Efter tva natter pa hotellet mar min fot battre och vi checkar ut och tar oss in till centrala KL. Efter lite diskussioner om vad vi egentligen ar ute efter for slags boende sa styr vi upp ett ratt sa skysst hotell i Bukit Bitang, mitt i smeten!

Bukit Bintang Robb
Bildtext: Robin i Bukit Bintang

bukit bintang bench
Bildtext: Aven Bench var dar.

cash KL
Bildtext: Cash is king. Storsta sedeln ar 50 Ringit (100 kr), minsta sedeln 1 R (2 kr). Det blir en del sedlar..


Forsta intrycken av Malaysia och Kuala Lumpur ar ratt sa forvirrande. Har blandas folkraser, religioner och sprak pa ett satt man aldrig sett forut. De tre huvudgrupperna av manniskor ar morka fran Indien, asiater fran Kina och araber fran mellanostern. Landet ar officiellt muslimskt sa man ser manga kvinnor med slojor och heltackande burka men aven en hel del hinduer. Men det som gor det hela sa konstigt ar att sa gott som alla skyltar ar pa perfekt Engelska och alla talar spraket flytande eftersom Engelska ar det flitigt anvanda andra-spraket i landet. Nagot som minst sagt kanns ovanligt efter det att man har spenderat 10 veckor i Sydkorea, Japan och Thailand.

moske KL
Bildtext: Moske


Vi har bara varit inne i KL-city i tre dagar och i arlighetens namn sa har vi inte hunnit med att gora alltfor mycket an sa lange. Men med de intrycken vi fatt sa kan man saga att staden Kuala Lumpur ar stor, ren och valdigt, valdigt pakostad. Skyskraporna och kopcentrumen avloser varandra pa lopande band och man kan kort och gott saga att Kuala Lumpur ar som en battre version av Bangkok.


shoppingmall freeze
Bildtext: GrounDeD asia-tour!

Storsta kopcentrumet i Kuala Lumpur (och officiellt storsta i varlden for ovrigt) ar Times Square med sina tio enorma (las: gigantiska) vaningar av affarer och restauranger. Efter det att vi spenderat en hel dag av att bara ga runt darinne sa ser vi att kopcentrumet ar som uppdelat i tva delar och den andra delen rymmer ett stort amusement park (kommer inte pa svenska ordet?). Langst upp finns ocksa grymma IMAX-theatre, i stil med Cosmonova i Stockholm fast i storre skala, dar vi passade pa att hinna med en film. Ratt sa maktigt..

times square 1 riktig
Bildtext: Del av Times Square sett utifran.

times square 2
Bildtext:Fran nionde vaningen

times square 3
Bildtext: Vaningarna ar inte sma...

times square amusement park
Bildtexten: Lite akattraktioner inne i Times Square

times square bench
Bildext: Bench posar, Kim fotar.


Basta kopet darifran var helt klart min lilla Casio klocka med digital urtavla (nostalgi), klockan som brorsan hade nar jag var liten men som jag aldrig fick. Sa grymt skon! 

casio klocka
Bildtext: Blast from the past !!

Alla tre delar vi ocksa passionen for arkadhallar och det ar nagot som det finns gott om i KL. Roligast hittills var trummspelet som jag och Robin gick loss pa tills vi fick blasor i handerna. Bara i Asien!

arkad KL
Bildtext: Arkadhall !!

robin arkad trummor
Bildtext: Vem har bast taktkansla? GDD levererar.


Imorse var vi uppe vid halv sju pa morgonen for att ta en promenad genom Bukit Bintang bort till varldskanda Petronas Towers. Solen gick sakta upp medan vi tog oss genom de olika stadsdelarna tillsammans med manga malay-arbetare som promenerade till jobbet. Staden vaknar alltmer till liv ju ljusare det blir och vi skymtar snart de tva hoga tornen bland hoghusen.

morgon KL bench
Bildtext: Promenad klockan sju pa morgonen.

folk promenerarar morgonjobb
Bildtext: Kontorsnissar som promenerar till jobbet.

KL tower
Bildtext: KL tower from a distance

petronas 1
Bildtext: Det borjar ljusna och plotsligt dyker Petronas Towers upp.

Petronas 2
Bildtext: Maktiga byggnader!

Petronas 3
Bildtext: Almost there.

 Efter nagra timmars koande kommer vi upp till utsiktsplatsen, tyvarr bara halvvags upp men hogre fick man inte aka. Fotar lite och spenderar darefter lite tid i parken som omringar de maktiga tornen. Kvar aterstar att checka in KL Tower dar man verkligen lar fa en bra bild av stan, bilder darifran kommer till nasta uppdatering.

petronas vy 2
Bildtext: The skyline. Fran cirka 150 m upp i Petronas ena torn.

Petronas vy 1
Bildtext: Bank mittemot.

KL chrome
Bildtext: Le parc


Kim ska spendera lite tid pa tu man hand med sin far sa det blir jag och Robin som far klara oss sjalva ett tag. Vi funderar pa att stanna kvar i Kuala Lumpur fram till Kinesiska Nyaret den 18:e februari och darefter resa vidare. Valet for min del star mellan att folja med Robin och Kim till Puala Tioman eller Puala Perhentzian; enligt uppgift tva av Malaysias (och varldens) vackraste oar.
Alternativet ar att gora en spontanresa bort till Indonesien och mytomspunna Bali for lite surfing och dykning, dit ocksa mitt nasta resesallskap (Fredric, Martin, Crisse och Helena) kommer att befinna sig. Har velat aka dit lange sa valet kommer att bli svart, kanns fortfarande som om det ar for tidigt att skiljas fran stockholmarna.


Sjukt nog sa har jag stott pa grabbarna jag ska resa med i tre manader (via Australien till USA) hela FYRA ganger!! Forsta gangen sprang vi pa dem i MBK-kopcentrumet i Bangkok, darefter Khaosan-road (ocksa det i Bangkok). Tva veckor senare far vi syn pa dem pa Koh Phangan i Thailand och idag sa sitter vi och ater pa McDonalds i Kuala Lumpur och visst sitter dem dar ocksa. It's a small world.


Stay tuned! Kommentera, kul att veta vad som tycks!

KL benchi 
Bildtext: Le banch i Kuala Lumpur, Malaysia.


Kommentarer
Postat av: mini

its a small world
men bench va stor också, ganska tjock, svår att missa osv.. !

grymma bilder bench, och va roligt, helt flippat mall man skulle ju döö asså huur hahah det går ju inte ens att titta på allt! men roligt! ::D:D:D gillar malls :D

puss baby !

2007-02-15 @ 21:34:37
Postat av: Anonym

Wrong wrong Benji storsta sedeln ar faktiskt 100rm :p

2007-02-18 @ 05:56:52
Postat av: Ack3lles, acke-man xD

Nice pics bench !

Grymma utsikter från alla towers !

Hare nice !

ack3lles signar ut, slut .

2007-02-18 @ 18:03:55
Postat av: stefan G.stan

Era höjdäventyr hade jag aldrig ställt upp på.Rulltrappan i det där köpcentret, aldrig i livet att jag skulle beträda den......

2007-02-19 @ 13:29:56
Postat av: grinolle

uppdatera da..!
det va kallt i sverige juu!
jaaa kom igen da snubbeen!

ms T

2007-02-20 @ 00:12:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback