Bangkok scam

Sista dagarna i Bangkok var lika daliga som de forsta. Efter det att man trottnat pa smutsen, varmen, patrangande tuk-tuk forare och faktumet att min vaska blev snodd sa akte vi pa annu fler overraskningar.

Nar vi bestande oss for att sticka fran Bangkok tidigt sa stack vi ut pa jakt efter en billig biljett till Koh Samui (oarna), framst via tag. Nar vi kommer ut fran ett hotell sa erbjuder en ovanligt tillmotesgaende tuk-tuk forare oss ett lojligt lagt pris pa en tour av sevardheterna i staden/ omradet (sevardheter enligt honom). Sa vi hoppar pa och betar honom de fyra kronorna han ber om och vi slapps snart av vid ett tempel dar vi moter en aldre man som efter mycket trevligt kallprat tipsar oss om en butik dar vi absolut borde kopa vara skraddarsydda kostymer, "bast och billigast i stan"! Vi upptacker snart att var nasta stop pa "touren" var just den affaren ("hoppsan"), hette for ovrigt Top 10. Val dar inne sa tittar vi runt men koper inget eftersom vi redan skaffat oss skraddarsydda kostymer. Utover butiken tipsade aven den aldre mannen om en resebyra dar man far de absolut billigaste priserna pa transport inom Thailand, T.A.T. (Tourist Agency of Thailand). Aven det marker vi snart finns med pa var lista over stopp vi fatt av tuk-tuk snubben.

In pa resebyran dar vi moter fler trevliga manniskor som vill ge oss paketpris pa allt fran boende till resa och dykcertifikat pa oarna. Vi far snart en ryggradskansla av att alla inte ar riktigt sa arliga som de vill utge sig att vara, sa vi forsoker samla uppgifter och forklarar att vi vill komma tillbaks imorgon men det uppskattas inte. Tuk-tuk foraren marker snart att vi inte har kopt nagot pa varken av affarerna och hans leende och trevliga skamt forsvinner lika snabbt som han sjalv (sa snart han fatt betalt).

Sa om ni ar i Bangkok, se upp for tuk-tuk forare som samarbetar med bade affarer och "privatpersoner" som saljer, som vi senare markte, prylar till grova overpriser. Hall er borta fran TAT och Top 10 och framforallt tuk-tuk forare som vill ge er tours av sevardheter for 20 B tot.

Det enda bra vi hann med att gora innan vi stack fran Bangkok var att ga pa Muay-Thai turnering. TAT-killen forsokte aven salja biljetter hit till overpriser.

muay thai
Bildtext: Muay Thai!

bangkok rain
Bildtext: Utsikten fran vart hotell dagen vi stack. *Gone*


Kommentarer
Postat av: Anonym

kickboxning äg.
regnet såg iofs mys ut haha
men beni dåå!

2007-01-28 @ 18:13:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback