Paradise found

Sa vi packar ihop backpacken och hoppar pa den extremt fult malade discobussen som skulle ta oss ner till Surat Thani, vidare till hamnstaden Don Sak och darifran med farja over till storsta on Koh Samui. Biljettpriset for hela kalaset blir 400 baht, dvs. 80 kr och klart godkant.

Vi aker runt sju tiden pa kvallen och kommer fram till hamnstaden kring 6 pa morgonen. Jag sover mestadels av vagen men det ska enligt Robin och Kim ha varit en ratt langtrakig resa. Tre timmars vantan innan vi hoppar pa den nagot tveksamma farjan som tar oss till Koh Samui pa dryga timmen eller tva. Nar vi glider over vattnet och passerar den ena obebodda djungelon efter den andra sa tanker vi alla tre att det borjar likna nagot!

bat till koh samui
Bildtext: En av manga oar utanfor Thailand.

Vi kommer fram och tar oss till Bophut stranden men bokar bara rummet for en natt. Vi kanner alla att vi vill bort fran Koh Samui med sina chartertyskar och overpriser i restaurangerna snarast. Vart mal ar installt pa Koh Phangan dar vi ska forsoka leta upp den mest avskilda och oupptacka lilla stranden som kan hittas for lite quality-relaxing.

Baten till Koh Phangan tar dryga 30 minuter och val framme tar vi en co-taxi (som en pick-up buss dar man sitter pa flaket tillsammans med andra som ska at det hallet. Typ som om man liftade fast man i sjalva verket betalar for det.) till Thong Sulat. Har hittar vi ytterligare en taxi som vi efter mycket dealande om pris kommer overrens med. Vi hoppar pa och han tar oss raka vagen upp for berget och in i djungeln pa en "vag" som knappt  var vard namnet.

Efter uppemot en timme kommer vi ut ur djungeln och vi tror knappt vara ogon. Vi har fatt en fulltraff likt inget annat. I en stor bukt pa norra sidan av on ligger "Haad Thong Nai Pan Yai". I ryggen har vi massiva djungelbekladda berg, vi star pa en lang, otrolig strand med inget annat an kokosnotter, bungalows och ett fatal turister och locals. Framfor oss har vi pa vardera sida massiva bergsvaggar som stupar med stora stenklot rakt ner i havet, for att inte namna den helt o-fria perfekta horisonten. Fem natter spikade och vi kunde inte ha varit nojdare. Omradet bjuder pa omkring fem restauranger (om man ar villig att ta en promenad i nagon av vaderriktningarna), ett par stallen for tvatt av klader och 3-4 bungalowbyar sida vid sida langsmed stranden.

Har har ni lite bilder fran omradet. Vi har ju inte sa mycket att gora om dagarna sa man passar pa att fota lite mellan maltiderna och simningen!

bungalow vy
Bildtext: Vyn fran verandan. 20 meter fran havet har man det bra.

kokosnot
Bildtext: Japp, bild.

beachen
Bildtext: Stranden.

palm 1
Bildtext: Lite palmer pa strandkanten.

palm 2
Bildtext: Har inte kollat termometern men det kan val vara omkring 26-29 grader C.

djungel
Bildtext: Tjock djungel pa bergssluttningen i ryggen. Det dar diggar jag.

skugga beach
Bildtext: Sunset i Thong Nai Pan Yai

Sa pa dagarna chillar vi ratt hart, inte alltfor tight schema om man sager sa. Pa morgonen gar jag upp kring 8-9 tiden och tar en 15 minuters springning langsmed stranden med min Ipod. Sen vankas det frukost pa var grymma restaurang for alla maltider, ocksa den pa stranden. Sen ar det val mest bad. Vi har aven kayakat ett par dagar och tagit oss ut pa jakt efter andra helt obebodda strander.

kayak haad thong nai pan yai
Bildtext: Me & the ocean. Underskattad axeltraning.

jet skis
Bildtext: De har drog vi runt pa i 30 minuter. Bland de sjukt roligaste jag gjort pa aratal. SNABBA!

Sa.. Det var allt for den har uppdateringen. Vi lar stanna kvar har i ett par dagar till och ta det lugnt och chilla. Sen sticker vi over till Haadrin som enligt uppgift ska vara den finaste stranden, dock valbesokt av en och annan svensk och tysk. Darefer vankas dykcertifikat pa grannon Koh Tao.

Stay tuned! Och ni som laser det har, oavsett vem, far garna lamna kommentar sa jag far lite feedback. Kul att veta vem som laser det har egentligen hahah. Lycka till till Robert, Romario och Viggan (GROUNDED) som drar ivag till Brasilien i dagarna. Grymt KILLAR!!

bench djungel
Bildtext: A bench in the djungle.

Kommentarer
Postat av: mamma

Det låter helt underbart, rena rama paradiset!!Kram mamma.

2007-01-26 @ 19:20:18
Postat av: Mengarelli G:a stan

Vi läser oxå!
Det är så kul att läsa era olika bloggar och se alla bilder!Förstår att ni har det skööööööönt!Fortsätt med det :D
Hälsa killarna från oss i vintervita Stockholm!
Marie&Stefan

2007-01-26 @ 19:30:13
Postat av: Miwaku a.k.a. Kims syrra

Tjoho! Du skriver grymt.. väldigt inspirerande och detaljrikt! Ta hand om brorsan och Robin ^^

Chilla hårt och maxa på med thaimat!

2007-01-26 @ 19:39:28
Postat av: dad

Looks like you found a beautiful place to spend a few years.Here it´s WINTER. Go for it my man
Dad

2007-01-26 @ 20:20:49
Postat av: Paul

jag läser inte bara, jag studerar och memorerar texten =)

2007-01-27 @ 11:07:20
Postat av: spinkie

grymt bro ;)

2007-01-27 @ 12:25:55
Postat av: lab

fina bilder och bra text....som tidigare.

jag läser och tankarna svävar iväg, du ger bra beskrivningar så det blir möjligt att leva sig in !lite! i hur det hade varit att vara där, går nog inte fullt ut.

man kan nästan känna Lugnet där ni är nu. ser riktigt härligt ut, grymt o kunna åka till ettt sånt ställe, springa omkring på stranden med iPoden.

2007-01-27 @ 13:12:19
Postat av: Göran Gunni o David

Ha det fint Benjamin! Vi uppskatter din kanonfina reseskildring, jättekul att följa.

2007-01-27 @ 15:31:10
Postat av: Jona

Hallå där!! Har läst lite igenom det du skrivit och måste säga det är så grymt kul och inspirerande att få läsa om din resa..Haha, nu är du säkert förvånad! Aja, shit vad mkt man kan göra med sitt liv!!Ska återvända till mitt i Lund men sköt om dig!!Ha det gött!!Kram

2007-01-27 @ 20:30:59
Postat av: mini mini o

hoombre!!
du vet att du e bäst, mr feedback.
allt låter rå nice benjamin!! keep it up

2007-01-28 @ 15:49:54
Postat av: Acke

Sjukt fett det låter!

take care.

2007-01-29 @ 12:49:02
Postat av: john

fråga bini om de kittlades i magen att åka jetski? :D

2007-02-09 @ 22:10:06
Postat av: Marion Eleonora

Hej! Drar till Thailand nästa vecka och funderar på Thong Nai Pan Yai. Har du nåt bra och billigt boende att rekommendera där? Bästa matstället? Dessutom undrar jag om du vet om man gå mellan Yai och Noi?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback