Coming back home

Yo yo yo yo.

Här kommer en uppdatering från allra sista veckan av vad som slutligen blev ett 173 dagar lång resa.
Temat för uppdateringen är helt klart : Roadtrippin'

Jag hann med en hel del den allra sista veckan även om man fick prioritera bort en hel del saker jag planerat in att göra (Six Flags, surfa mm.) Ja ja, här kommer bilderna.

crewLA
Bildtext: Spinkie, Paul och Karin, solig Calimorgon.

Med fem dagar kvar till hemresa så blev jag upphämtad av Spin-K och familjen Karlsson för en tre dagars trip norrut längsmed kusten för att se lite av Californien och San Fransisco bl.a. .

Cali
Bildtext: På väg norrut längsmed kusten.

cali2
Bildtext: 'Stilla havet'

cali3
Bildtext: Sunset på G.

cali4
Bildtext: Livsnjutaren Spin (the bottle) K tar såklart vara på tillfället.

cali5
Bildtext: Cali baby.

Det lilla jag hann se av San Fransisco under en halvdag imponerade faktist ganska så mycket. Trevlig stad med mycket personlighet och en bra blandning av det mesta. Jag och Spinkie passade på att sticka ut till Martez strax utanför för att kolla på The All Nation 1on1 California- uttagningen (breaktävling). Svenska tävlingsarrangörer har verkligen en hel del att lära sig av deras amerikanska kollegor!

Tävlingarna ska vara tidigt på dagen (förslagsvis en lördag), hållas korta och koncisa, Dj:n behövde i princip aldrig stänga av musiken för långa tal av hosten eller dylikt.
Battle, battle battle, pause, battle, finaler. Cyphers. Done! No questions asked! Det behövs ändring alltså. Förhoppningsvis kan GDD arrangera en egen tävling i Uppsala inom en snar framtid.
Tyvärr hade jag inte med kameran på tävlingen men här kommer andra bilder från sunny  San Fransisco.

goldengate
Bildtext: Golden Gate Bridge, S.F.

alcatraz
Bildtext: Alcatraz!

SF4
Bildtext: Downtown San Fransisco.

SF6
Bildtext: Spårvagnarna, San Fransisco:s trademark.


SF
Bildtext: San Fransiscos trademark #2 - De branta gatorna.

SF3
Bildtext: Word.

fresno
Bildtext: Bakgård hos bekanta till Karlssons i Fresno. Mycket trevliga.

På vägen tillbaka söderut igen körde vi igenom Sequoia Natinal Park, känt för att vara värd till världens största träd; General Sherman. Hela parken bestod dock av GANSKA over-sized träd. Se bilder!

träd6
Bildtext: Sequoia National Park.

kotte
Bildtext: Kotten vi hittade på parkeringsplatsen antydde att träden var större än i Sverige.

träd2
Bildtext: Lost somewhere.

träd
Bildtext: Träden kanske inte ser så stora ut på bild...

träd4
Bildtext: Men med Spin som referrens.. Så säger det iofs inte så mycket heller..

träd5
Bildtext: SÅ stora var träden.

träd3
Bildtext: Djur & Natur, Cali.

Vi kom hem sent på kvällen och hann inte sova ut särskilt mycket förrän det var dags att gå upp och fixa en ny hyrbil tillsammans med Karin och Paul. Efter lite diskussioner så gick vi på min linje (jo Paul, MIN) och tog bilen som vi alla egentligen ville ha, innerst inne :

LV1
Bildtext: Da Hummer.

Med den skulle vi tre i sällskap av Spin-K från tidigare roadtrip kolla in Las Vegas över en dag. Vi kom iväg kring 12-tiden och var strax ute på de stora flerfiliga freeways som ledde rakt ut mot Nevada öknen. Efter ett par pitstopps vid diverse outlets och mackar längsmed vägen österut så kunde vi konstatera från vägtermometrar att det var uppemot 42 grader Ceslius.. Skönt att vi körde en Hummer och inte en liten Toyota Corolla som det var snack om.

LV3
Bildtext: We rollin'

LV6
Bildtext: Hot!

Las Vegas var något ganska unikt. Som alla säger; man måste besöka det själv för att förstå riktigt, vilket är helt riktigt. Så jag ska inte försöka förklara, kan bara säga att det var riktigt annorlunda, coolt, lite smaklöst, fullständigt sjukt påkostat och väldigt, väldigt amerikanskt. Helt klart värt att se!

Vi hann inte med att se särskilt mycket utöver den mest kända gatan, de största Casinona och en sjukt cool Cirque De Soleil show på Treasure Island.

LV8
Bildtext: Ceaser's Palace

LV7
Bildtext: Eiffeltornet i L.V.

LV4
Bildtext: Las Vegas.

LV5
Bildtext: word..

Vi körde hem från Las Vegas långt inne på småtimmarna och kom tillbaka till Los Angeles lagom till soluppgången.  Med några få timmars sömn i ryggen fixade Spin biljetter till dagens Jay Leno show. Jag passade på att sticka ut på stan och handla det sista som jag ville ha innan hemresan och stack sedan på showen som spelades in för NBC i North Hollywood. Efter en hel del köande kom vi in och dagens gäster var bl a Samuel L Jackson. Minst sagt proffsigt, inte minst av stjärn-hosten Jay Leno själv.

Efter showen var det order-in Thai som gällde hemma medan jag packade ryggsäcken för allra sista gången för den här resan.
4 a.m. följande dag stack vi iväg mot LAX och det blev minst sagt stressigt att försöka hinna med planet, trots att jag kom dit med mycket tid till godo. Los Angeles flygplatsen kräver en hel del effektivisering och utbyggnad med tanke på hur många plan och passagerare som landar och lyfter där varje dag, dygnet runt. 

Fyra timmars flyg till Chicago, fyra timmars väntan, tio timmar till Wien, fyra timmars väntan och ytterligare tre timmars flygresa hem till Sverige innan jag gled in på Arlanda sent på fredagskvällen (på självaste midsommarafton, tydligen, who would've known?).

Helt overkligt att vara hemma.
 
Jag ska lägga upp en kort sista uppdatering med mina favoritbilder från varje land. Som en liten sammanfattning från nio länder och sex månaders resande, lite om allt det jag fått ut av resan. Vilket är en hel del.
 Håll utkik!

LV2
Bildtext: GDD 2007, California baby!


Kommentarer
Postat av: mino

äg äg äg..äg äg äg ...
äg.

2007-06-25 @ 08:52:39
Postat av: Ack3lles RawkstaR

las vegas! fan vad jag velat åka dit länge.. nu vart man ju bara mer sugen.. DAMN!
welcome home bench / uppsala steez .. =D

2007-06-27 @ 18:33:13
Postat av: spin the bottle

haha! waddup bro. fett att se dig igen, ses om en vecka! much love

2007-06-27 @ 20:14:16
Postat av: N

De här är du ju


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback