Cookin' Islands

Hej alla dar hemma. Om forra updaten var for manga bilder och for lite text, sa blir det har nagot helt annat.

Skriver just nu fran Rarotonga, den storsta on av ogruppen Cookoarna. Det funkar inte att ladda upp bilder harifran sa jag ska forsoka mala upp en sjalv.

Cookoarna ar ganska mycket det man kan forvanta sig. Medan svenskar gillar att sticka till Thailand och Grekland for att semestra sa ar detta hemligheten som Nya Zeelandarna och en och annan amerikan garna vill halla for sig sjalva. Rarotonga, on vi bor pa, ar ja.... en paradiso, likt ingen annan jag sett hittills pa resan. Malaysias Perhentian-oar, nara gransen till Thailand, var helt obeskrivligt och faktist inte helt olikt Rarotonga, fast anda pa nagot satt. Har pratas det Engelska, kulturen ar gammal och genuin, valutan ar en blandning mellan Nya Zeelandska- och Cook-dollar och manniskorna ar fantastiska.

Vadret har varit lite av varje, vilket tydligen ar valdigt ovanligt for det har omradet. Med ett nytaget mopedkorkort i ryggen (lol) sa har vi utforskat on pa moppe och med snorkelutrustning i hand. Snorklingen har varit nagot av en hojdpunkt pa hela vistelsen. Tar man pa sig att simma ut omkring 50 meter ut fran stranden sa har man plotsligt hamnat i ett hav (really?) av koraller och fiskar i alla (ALLA) farger och storlekar (framforallt sma gula, vita, bla, lila, rosa). De storsta fiskarna som simmar forbi mater strax over metern. Riktigt grymt med andra ord.

Fran och med idag sa har vi aven fatt tag pa ett "self-contained beach house" dar vi kan sova allihop och kolla pa solnedgangar fran var veranda, turligt nog pa ostra sidan av on. Imorgon lovas det fint vader sa det lar bli mer snorkling, eventuellt ett par dyk och sen en hel del slappande pa de finaste stranderna man kan tanka sig.

Sent pa lordagkvall flyger vi vidare mot Los Angeles och California. Kan inte minnas hur lange jag velat ta mig till Cali, men det kanns som om det verkligen borjar bli dags att fa en egen bild av Amerikat. Tre forsta dagarna kommer spenderas med resesallskapet sedan 10 veckor tillbaka innan de flyger hem den 6:e. Men jag lar stanna kvar pa flygplatsen for att traffa nasta resepolare, ingen mindre an min bror Paul (tillsammans med Karin, hans fastmo numera!!! Maste fa traffa er och gratta. KUL!)som jag inte sett sedan sent pa nyarsnatten for snart fem mander sedan. HELT obeskrvligt och lika ovantat. Tillsammans med Spin (GDD baby) sa kommer de tre veckorna vi har i Cali tillsammans garanterat vara den perfekta avslutningen pa en helt obeskrivlig resa.

Jag kommer att ladda upp bilder fran Cookoarna forns nar jag kommit ivag till staterna, sa det kommer ta atminstonde en vecka eller sa. Hoppas ni har det bra dar hemma, ses om inte alltfor lange!

Peace

Edit 2007-06-11: Här kommer ett urval av bilderna fran Cookoarna i efterhand som jag lovade. Check 'em out! 

waterfallrar
Bildtext: Papa waterfall en bit in i djungeln pa sydvästra sidan av ön.

palmerrar2
Bildtext: - "We have summer all year around" var uppenbarligen sant. Det här ska föreställa deras vinter. 

palmerrar3
Bildtext: Huvudsysselsättningen - snorkling vid Aroa beach. Obeskrivligt.

beachrar
Bildtext: The beach. Inte sa mycket trängsel som man ar van vid.

benrar
Bildtext: Ungefär såhär kändes det i vattnet. Temperaturen låg väl omkring 27-28 C, perfekt.

benrar2
Bildtext: Rätt sa ensamt mitt ute i Stilla havet.

junglerar
Bildtext: Djungeln på väg tillbaka fran vattenfallet.

palmerrar
Bildtext: De höga palmerna längsmed stränderna.

sunsetrar
Bildtext: Solnedgång från vårt hostel pa västra sidan av ön.

sunsetrar2
Bildtext: Evighets-solnedgången.

martinrar
Bildtext: Martin ute pa fotningsrunda.

nightpalmrar
Bildtext: Natterna var ljusa (lite förstärkt av lång slutartid)

ghostrar
Bildtext: Såhär ser jag ut halvt genomskinlig, för er som undrat. 

Sammanfattningsvis så var Cooköarna riktigt fint, men efter 4-5 månaders resande och en hel del sol och bad så uppskattar man det kanske inte lika mycket som man egentligen borde. Jag själv var för rastlös for att ligga stilla i solen utan längtade mest efter USA och California. Men absolut en kul upplevelse, trevliga människor en perfekt storlek på en paradisö där det fortfarande finns saker att se och göra. 

California next!

Kommentarer
Postat av: Paul

Yeah, vi ses snart!

2007-06-01 @ 13:22:35
Postat av: mino

ja beni!
ni kommer ha det asnice!
iiih!
jaa ser också dig snart!!!!!!!!! AAAAAAH

2007-06-02 @ 12:38:41
Postat av: Sam

Fy va nice me Cali vill oxå.. Du få ha det bäst mannen!
Ska bli kul att få träffa dig snart.

2007-06-11 @ 11:21:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback